Cryopen

CryoPenFrysbehandling av oönskade hudförändringar och pigmenteringar.


CryoPen är en frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar så som pigmenteringar, åldersfläckar, hudvårtor, körsbärsangiom, fibrom, skintags och
seborroiska keratoser.


Vad kan man frysa med CryoPen?

CryoPen är en frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar så som pigmenteringar, åldersfläckar, hudvårtor, körsbärsangiom, fibrom, skintags, seborriska keratoser.


Innan behandlingen:

Jag hjälper dig gärna med att ta bort godartade förändringar som du önskar ta bort av rent kosmetiska skäl. Dessa märken tar jag bort genom frysning med vår Cryopen.

Om det är födelsemärken du vill ta bort, är det viktigt att du först fått dem bedömda av läkare. Jag rekommenderar att du först besöker din vårdcentral. Där kan de hjälpa dig att bedöma eller remittera dig vidare till hudmottagning för ytterligare bedömning. Jag behandlar bara godartade hudförändringar och har inte möjlighet till provtagning.


Hur går behandlingen till?

Under cryoterapibehandlingen blir det behandlade området fryst och vitnar. Efter det bildas en rodnad. En stickande känsla kan uppstå. Detta är normalt. I vissa fall kan också blåsbildning förekomma. De-pigmentering av färgad och mörk hud är möjlig, detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg. Efter frysning kan pigmenteringar tillfälligt bli mörkare.


Hur känns det?

Behandlingen känns lite grann, beroende på var och vad som behandlas. Hur mycket det känns beror på nervförsörjningen i det område som behandlas. T ex åldersvårtor har ofta ingen nervförsörjning och känns normalt väldigt lite. På vissa områden rekomender jag att använda bedövningssalva innan behandling, finns att köpa receptfritt på Apotek.


Efter behandlingen:

Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa för

ändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare).

Du skall undvika Uv-ljus på hudytan där man behandlat till full läkning uppstått, använd plåster som skydd vid sol. Det brukar läka fint, ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror mycket på den egna individens läkkött, ärrbildnings och hopläknings förmåga.

Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.


Frysning av oönskade pigmenteringar


Ett stort märke eller två små 500kr 3-5 st 800kr. Större partier från 1200kr

Gör gärna en konsultation för mer exakt pris.


Boka här


Frysning av vårtor
Behandlingen är snabb, säker, effektiv och smärtfri.

Med hjälp av flytande kvävedioxid, fryses oönskad hudvävnad.

Behandlingstid 15 min 500kr, max 5 vårtor/ 50:- per vårta utöver dessa fem.

Återbesök/ny behandling efter 3-4 veckor. En vårta kan behöva frysas 3-5 gånger.

Boka här

Jag utför professionell och omsorgsfull hudvård för ditt välbefinnande. Lenas Hudvård har funnits sedan 1999 och jag har högt ställda kvalitetskrav på de behandlingar som jag utför. Jag vill ge Dig en unik och personlig hudvårdsbehandling i en avkopplande atmosfär. I en lugn och harmonisk miljö erbjuds du behandlingar för hela kroppen, avstressande och härligt välgörande.

En stund för dig själv, det är du värd.


Lenas Hudvård ligger i Bergsviken, Piteå. För bokning av behandlingar använd gärna online-bokning eller ring  så hjälper jag dig.


Jag erbjuder Dig en upplevelse för kropp och själ.


Välkommen till mig.     Lena


Lenas Hudvård  från topp till tå   Storforsvägen 53, Piteå

        lenas@lenashudvard.se   0911- 340 11  070-378 97 46

                                               

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att  medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar alla behandlingsskadeförsäkring. Vårt emblem är kundens trygghet! SHR finns representerade över hela Sverige. Lenas Hudvård har varit medlem sedan skoleximination 1994.