Cryopen


CryoPen är en frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar så som pigmenteringar, åldersfläckar, hudvårtor, körsbärsangiom, fibrom, skintags och seborroiska keratoser.Vad kan man frysa med CryoPen?

CryoPen är en frysbehandling som avlägsnar olika benigna (godartade) hudförändringar så som pigmenteringar, åldersfläckar, hudvårtor, körsbärsangiom, fibrom, skintags, seborriska keratoser.


Innan behandlingen:

Jag hjälper dig gärna med att ta bort godartade förändringar som du önskar ta bort av rent kosmetiska skäl. Dessa märken tar jag bort genom frysning med vår Cryopen.

Om det är födelsemärken du vill ta bort, är det viktigt att du först fått dem bedömda av läkare. Jag rekommenderar att du först besöker din vårdcentral. Där kan de hjälpa dig att bedöma eller remittera dig vidare till hudmottagning för ytterligare bedömning. Jag behandlar bara godartade hudförändringar och har inte möjlighet till provtagning. Födelsemärken som suttit länge i huden går ej att ta bort med cryo.


Hur går behandlingen till?

Under cryoterapibehandlingen blir det behandlade området fryst och vitnar. Efter det bildas en rodnad. En stickande känsla kan uppstå. Detta är normalt. I vissa fall kan också blåsbildning förekomma. De-pigmentering av färgad och mörk hud är möjlig, detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg. Efter frysning kan pigmenteringar tillfälligt bli mörkare.


Hur känns det?

Behandlingen känns lite grann, beroende på var och vad som behandlas. Hur mycket det känns beror på nervförsörjningen i det område som behandlas. T ex åldersvårtor har ofta ingen nervförsörjning och känns normalt väldigt lite. På vissa områden rekomender jag att använda bedövningssalva innan behandling, finns att köpa receptfritt på Apotek.


Efter behandlingen:

Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa för

ändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare).

Du skall undvika Uv-ljus på hudytan där man behandlat till full läkning uppstått, använd plåster som skydd vid sol. Det brukar läka fint, ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror mycket på den egna individens läkkött, ärrbildnings och hopläknings förmåga.

Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.


Frysning av oönskade pigmenteringar


Ett stort märke eller två små 500kr 3-5 st 800kr. Större partier från 1200kr

Gör gärna en konsultation för mer exakt pris.

Frysning av vårtor


Behandlingstid 15 min 500kr, max 5 vårtor/ 50:- per vårta utöver dessa fem.

Återbesök/ny behandling efter 3-4 veckor. En vårta kan behöva frysas 3-5 gånger.