Kontakt

Kontaktinformation för Lenas Hudvård


Telefonnummer:

 Bokningar och förfrågningar:      070- 378 97 46


 E-post:  lena@lenashudvard.seOnline-bokning

Boka gärna din behandling online


Boka tidHitta hit:

 Storforsvägen 53, 944 72 Piteå             Välkommen till mig på Lenas Hudvård.


En trygghet för dig som kund är att jag är auktoriserad hudterapeut samt medlem i SHR (Svenska Hudterapeuters Riksförbund). Jag har utbildats på godkända skolor och utbildningarna omfattar både teoretiska och praktiska kunskaper.


Jag har mångårig erfarenhet av hudvård, kroppsvård, färganalys, massage och fotvård. Mitt mål är att ge Dig en upplevelse samt en professionell behandling.

Salongen har funnits sedan 1999 och är under ständig utveckling.  I en lugn och harmonisk miljö erbjuds du behandlingar för hela kroppen, avstressande och härligt välgörande. En stund för dig själv, det är du värd.


Lena Strömqvist, ägare av salongen, utbildade sig till hudterapeut 1994. Under de första åren arbetade jag på egen salong i Umeå och sedan 1999 har Lenas Hudvård funnits på Storforsvägen i Piteå.

Under senaste åren har jag gått följande fördjupningskurser genom bla International Dermal institute: Fördjupad produktkännedom hudsjukdomar, rosacea och känslig hud, solskador, exfolieringar på huden, huden och hormoner, make up och hjärt och lungräddning. Under hösten 2016 läste jag även kurs i kemi, uppdaterade hudsjukdomar och näringslära kopplat till huden.


2015 tog jag gesällbrev i hudterapi, det internationella kompetensbeviset en hantverkare kan ta. Detta görs genom en teoretisk och praktisk examen för att visa att man besitter en bred och god kunskap inom yrket.


2017 tog jag mästarbrev i hudterapi och är därmed Hudterapeutmästare. Detta ger dig ytterligare garanti för mitt yrkeskunnande då jag genom denna del fått göra specialarbete i avancerad behandling som granskats av SHR.  Att inneha mästarbrev är det yttersta beviset en hantverkare kan ha. (I november 2022 fanns det bara 126 st hudterapeutmästare i Sverige)  Jag är ensam innehavare av mästarbrev i hudterapi i Piteå. Detta år läste jag även hudens biokemi.


2018 fick jag certifikat som specialliserad hudterapeut på dermatologi (hudsjukdomar), utbildningen utförs av hudläkare. Jag är ensam innehavare av detta certifikatet i Piteå. Certifikatet uppdaterades 2024.


2020 utförde jag en internationell test i hygien, Cidescos sanitation and sterilisation award. Där ingick utbildning om bakterier, virus och parasiter. Testen innefattade även  Covid-19


2021 Har jag läst fördjupning av pigmenterad hud, cancer, acne, rosacea, eksem. Utbildare är hudläkare Amna Elyas från Malmö.


2022 Har jag läst om nagelsjukdomar och lärt mig mer om laser och vad som kan behandlas med den.

2024 Gick jag för andra gången utbildning: Arbetsplatshygien för utövare av stickande och skärande verksamhet 


Piteå kommun, landsting och privat sektor har nyttjat sin friskvårdspeng hos mig på massage och behandling av fötter.

Genom Miljö o hälsokontoret Piteå kommun så är salongen hygien inspekterad. Senaste inspektionen gjord 2024.


                                                       Lena Strömqvist

Auktoriserad hudterapeut med gesällbrev och mästarbrev, specialiserad hudterapeut på dermatologi, friskvårdsmassör, sminkös, färganalytiker, fotvårdare, SPA- terapeut